18 September 2012

35 minggu

Assalamualaikum
Best bercuti sakan...3 ari je pon!mesti korang pulun pg open house raya kan...haha.Selagi x abis raya selagi tu lah dok makan je kan...eh x raya pon makan jugak tp time raya seronok sebab ada ketupat, lemang, rendang, lontong...kuih raya lg...kan meriah tu!Aku sebenarnya mcm2 plan ada masa cuti ari tu tp disebabkan keadaan aku yg x berapa nk sihat jadi suami aku suh aku dok diam2 je kt rumah...tp mmg best sbb aku tido je...haha...anak tido aku pon tido mmg puas hati!!Minta maaf la pada kakak aku along...x dapat nk pg open house umah ko sabtu ari tu...wedding kawan2 aku lagi...congrats kama, lyla dan ekin...semoga korang bahagia=)

Hari ne adik dah genap 35 minggu membesar kt dalam perut mama.Alhamdulilah setakat ne masih ok lagi...x de tanda apa2 pon lagi.Sebenarnya sepanjang nk melangkau ke 35 minggu ne sesungguhnya aku nebes weh...mana taknya masa haziQ hakimi dulu ngam2 aku masuk 35 minggu je dia sibok nak keluar...masa tu apa yg aku pikir adalah keje!!gila x...ye lah aku dok pikir aku dah ajar semua pasal keje aku ke belum kt partner aku....haha...sian kt partner aku masa tuh dalam pantang pon dok talipon aku ty pasal keje...kali ne pon org yg sama jgk yg cover keje aku nnt...harap ok lah dia masih ingat...hehe.Kalau x ingat apa susah talipon je ahkak kau neh...bukan susah pon kan.

Esok aku kena pg hukm sbb kena minum air gula...padahal masa 20 minggu aku dah dipaksa minum dah pon...tapi doktor suh minum jgak kali neh sbb dah masuk 34 minggu...redha je lah.Malam ne kena la pose...haih...sadis betul bab kena minum air gula neh.Mmg family aku ada history bab kencing manis neh...so aku kena lah beware kan!Tapi sepanjang mengandung yg pertama dan kedua neh result normal saja...harap untuk esok pon normal lah jugak...inshaallah.Korang semua doakan lah yg aku bersalin bulan depan ye...due date aku 23 Oct...plzzzz...hahaha.Sepanjang cuti 3 ari ne sbb rest je kt umah kan...so bengkak kaki aku pon dah surut...org kata kalau dah 3 kali bengkak tu dah surut dah boleh beranak dah...x pelah kita tunggu dan lihat je nnt...tp aku nak bln 10!!

Tahun ne ramai giler yg beranak...kawan2 opis, kawan2 sekolah, kawan2 kt U, kawan2 kt blogger jugak...hehehe....Alhamdulilah bertambah lagi umat adam dan hawa.Semoga kita sebagai ibu bapa ne dapat bimbing anak2 kita nnt menjadi orang yg lebih baik....sbb skg kecoh kan pasal org buang bayi...siap campak lg...ko hingat tu binatang ke???
 
18 sept...arwah mama dah 7 bulan tinggalkan kami...Alfatihah.



 

2 comments:

  1. mmg cuak lah bila dah makin dekat neh...huhu
    walaupon no 2!!

    ReplyDelete